All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




Yeoui
Seoul, 2017
Proposal for New Ferry Terminal

TRANSIT
This project is conceived as a floating room, a destination for visitors to experinece a unique space, a threshold between river and land.  Before arriving and departing visitors will  transit into this floating vessel, an interstitial space charged with latent energy.

SIMPLE
The design is simple, a circular pontoon structure houses the programmatic requirements and is hoolowed out at the centre as to create a poetic inner water courtyard, a secret contemplative space.

SECTION
The design enables the section of the building to be activated, with the courtyard becoming the link between viewing platform and the termminal areas.



Team
Prof. Peter W. Ferretto
CHOI Sungyeol



︎︎︎Previous   Next︎︎︎