All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




Whanki Museum
Anjwa Dong, 2010

Museum for the first Korean modernist painter, Kim Whanki


The Whanki Museum Competition involves the opportunity to create an epicentre for the island of Anjwa, a building that can embody the essential elements of Nature, Landscape and Art, allowing a cultural renaissance of one of Korean’s most untreated and beautiful settings.

The Museum is a direct response to the surrounding context which we encountered whilst visiting the site. Beyond the poetic undulating landscape, the position of the museum within the school playground is influenced by the surrounding 1 storey village buildings and their particular their distinctive roofscape. We have used the roof as our conceptual and architectural tool to create a building which is both tailored to the site and inspired by the Art of Kim, Whanki.


Team
Peter W. Ferretto
KIM Young Rock
KIM Taeho
KIM Dohyun



︎︎︎Previous   Next︎︎︎