All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




Welfare
Changwon, 2011

The Changwon Welfare Center


A welfare building has to be an urban building that acts as a protagonist within the city, encouraging people to interact and engage with the facilities provided. This project focuses on rooting the new “Welfare Center ” for Changwon into the existing fabric both as an urban and a social event.

The proposal is born from a clear reaction to the existing welfare building which is both solid and impenetrable. Our concept is to literally cut open the mass and invite people to interact with the new center. The cut creates an urban slot, a public indoor space, which welcomes people into a 5 storey void animated by sculptural staircase that becomes the soul and life of the building. The staircase also acts as a weave threading together all the diverse programmes of the center into a unique and single experience.


Prize Winner
Changwon Welfare Center Competition

Team
Peter W. Ferretto
KIM Hyunsu
KIM Taeho
PYUN Heeyoung
KIM Youngrok
KANG Sangcheol



︎︎︎Previous   Next︎︎︎