All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




Suncheon Square
Suncheon, 2016
Proposal for New Art Platform

The relationship between site and the surrounding context is the key component to the project’s urban response. Situated within two hills, the site is characterized by its historical North/South axis, which today has become a main urban artery. Rather than break this continuity, with the introduction of a park that acts as a “gap” within the existing urban fabric, our scheme consolidates the axis transforming the perimeter of the site into a porous wall - a filter to the cit.  The resulting protected public enclosure, relates importantly to the traditional Korean conception of in-between space, where perimeter walls around houses create interstitial spaces that paradoxically are both public and private at the same time.

The concept of the scheme has been developed in section, with the series of strategic levels differences establishing a new elevated public datum.  The new artificial platform becomes a generated landscape, elevated 3.5m from ground level, where visitors can embark into a unique cultural trail.



Third Prize
Suncheon Art Platform International Competition

Team
Prof. Peter W. Ferretto
CHOI Sungyeol

Collaboration
eSou Architects
KIM Hyunsu
︎︎︎https://esouaqui.com/esou-architects-1



︎︎︎Previous   Next︎︎︎