All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




Seosomun
Seoul, 2015

Proposal for Seosomun Park in the heart of Seoul



URBAN PARK
Our concept is to materialize the boundary into an active monument that reconnects the forgotten history of the park into a memorial for the catholic martyrs who lost the life fighting for their beliefs.

In/Ex
The site’s history has evolved with a constant struggle between belonging and being excluded from the city.  This paradoxical INCLUSIVE/EXCLUSIVE situation is the starting point of our conceptual approach to the project.

Urban Island
The park is today isolated from its immediate urban fabric on all four sides of its perimeter: rail tracks, elevated highway, massive complex and finally a main street.


Public Space
By materializing the boundary into a physical threshold we both commemorate the history of the site and at the same time create an isolated enclave, a place for all to find their inner peace; a place where absence creates a new form of contemporary public space, detached from commercial and superficial events and connected to both nature and history.

MEMORIAL
The boundary becomes a permeable wall for citizens to both engage and contemplate.  As well as accommodating the main circulation arteries and functional services the wall also houses two forms of memorials that generate the park’s identity

44 Martyrs
The first memorial is connected specifically to the 44 martyrs who died in Sosumun Park between 1801-1866. Each martyr is represented by a 6m high column supporting a canopy above, which are layout across the whole length of the wall as to create a spiritual journey of remembrance.The stone rectangular columns have a bronze abstract cast piece embedded into the structure commemorating the specific martyr.

14 Stations of the Cross
The second monumental element is a series of 14 chapels that represent in the form of a spatial manifestation Jesus’ 14 Stations of the Cross. Like the columns they are scattered around the whole perimeter of the site.


Second Prize

Team
Prof. Peter W. Ferretto
KIM Hyunsu
RYU Keungyoung
CHOI Sungyeol
PYUN Heeyoung
Pia Mendaro
Ander Ibarra
LEE Christina



︎︎︎Previous   Next︎︎︎