All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




Pottery II
Goheung, 2014

Design for Goheung Pottery Museum


After winning the competition scheme the project underwent a lengthy consultation project where both the brief and the content of the museum was altered. Working together with the Local Government officials and a specialist consultation committee, we redesigned the project. Here follows a brief explanation.
Courtyard
The driving concept of the whole scheme is to focus to create a public courtyard around the historical kiln, used in ancient times to bake the pottery.  The Kiln is becomes the centre of gravity of the whole project with visitors being able to physically experience the making process behind this traditional pottery process.  The courtyard design is a perfect square which allowed us to introduce a perimeter ramp which takes people from the public real to the museum world located below ground. Solid/Empty
The design of the building focuses on creating two very distinct worlds.  An outer solid world, formed by a cluster of extruded masses that house the various programs of the museum and an inner void housing the kiln which provides both light and content to the museum.



Revised Design for Goheung Pottery Museum

Team
Prof. Peter W. Ferretto
KIM Hyunsu
RYU Keungyoung
CHOI Sungyeol
PYUN Heeyoung
Sora Yoo
SHIN Eunju
LEE Christina



︎︎︎Previous   Next︎︎︎