All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.



 
Myeong Dong
Seoul, 2016
A New Tourist Bus Terminal and Urban Park


This site offers a unique experience between City and Mountain.Rather than establish one over the other, we have developed a transitional landscape where people can decompress before embarking on their journey.

The scheme is characterized by three “public” rooms joined by a connecting spine.  The spine works both a physical wall protecting the site from the adjacent road and as a circulation distributor.  Each room has been designed in relation to its context.
City Room: Open Plaza where citizens can gather, where evens can happen

Sunken Room: A protected garden accommodating Tourists arriving or departing from the bus station

Mountain Room: An open pavilion type rooms where people can rest on the descent or ascent to the mountain

As for the materiality of the spine we are considering a coloured concrete to add warmth and texture to the mass.  The spine also acts as landmark element for the whole city to recognize the location of the park.  To conclude this project embraces the site, turning its difficult conditions from a potential negative into an asset. It is a clear architectural response that integrates landscapes and architecture with equal importance. It will become a new destination for Seoul



Team
Prof. Peter W. Ferretto
CHOI Sungyeol 



︎︎︎Previous   Next︎︎︎