All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




MOCA
Seoul, 2010

Museum of Contemporary Art


The Historical Wall of the site is conceptualized into an “Inhabited Wall” an enclosure acting both as a container for the museum programme and at the same time dividing the inner spaces into three distinct courtyards.

The Programmatic walls are structured into three typologies: Cultural/Public/Private all connected a central hub which acts as a mixing chamber. The three distinctive courtyards are direct by products of connecting the outer walls by the central hub. Each courtyard has a specific character and atmosphere, Public/Private/Back.

The museum has been organised around the idea of creating multiple narratives. The distribution of the Gallery spaces revolves around a central “Hub”, a pivotal space that acts as constant reference point for all visitors.

Nominated entry
Museum of Contemporary Art, Seoul, Korea  
International Open Competition

Team
Peter W. Ferretto
KIM Taeho
KIM Youngrok
KIM Hyunsu



︎︎︎Previous   Next︎︎︎