All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




History Museum
Seoul, 2010

Korean Modern History Museum


The surrounding urban context is complex and to some extent incoherent as a result of its layered historical evolution. The nobility of the site is also obfuscated by the various degrees of development which coincide with Seoul’s explosive urbanization. This project recaptures and un-wraps the sense of urban elegance the site once had and should aspire to.

The extreme urban setting lacks engagement with the adjacent buildings; vacant open spaces are plentiful, for example large parking areas, staired entrances and questionable landscape designs which altogether create a series of physical urban barriers disconnecting the site and the adjacent urban space.  To engage the new Contemporary History Museum with the boulevard a “tailored design” intervention is needed. Rather than await the visitor our proposal physically reaches out in the form of an extended ramp, magnetically attracting people towards the museum.

Team
Peter W. Ferretto
KIM Taeho
KIM Youngrok
LEE Changyeob



︎︎︎Previous   Next︎︎︎