All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




Busan Opera
Seoul, 2011

Busan Opera House Proposal


Cultural Quarter
Going to the Opera is an urban event that belongs to the city. The Opera House is both a landmark and a destination where people go to have a cultural experience. This project focus on creating a complex that is rooted in the city and refrains from becoming a mere object building.

The 19 th Century Opera house was conceived as an urban artefact seamlessly knitted into the fabric of the city. During the course of the 20 th Century there was a shift towards notion of an “Icon” building, vis-à-vis Sydney. This project proposes to mediate between these two notions creating a series of performance spaces that are clustered together in a cultural complex, a new urban paradigm.

The concept is to literally wrap the site with a public street which in turn becomes a programmatic wall housing the main performance functions. These pragmatic decisions create a series of by product spaces that are the public soul of Busan’s new cultural quarter.

First Prize
Busan Opera House International Competition

Team
Peter W. Ferretto
KIM Hyunsu
KIM Taeho
KIM Young Rock



︎︎︎Previous   Next︎︎︎