All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




Boutique 
Brescia, 2008

Renovation Project to house a Fashion Boutique, including Cultural Gallery space, inside a 16th Century Italian Pallazzo.


In the heart of the historical city, this established boutique spans an entire city block cutting through two 16th century palazzos. The client wishing to expand the shop and insert a different programmatic agenda, cultural as well as retail based, was seeking an expansion strategy.

Our solution was not to reduce the scale of the intervention to the single proposed area, but announce the new expansion with a series of fragments throughout the shop. These fragments would be entirely made of timber and would “slot-in” to the existing listed building without altering its heritage value but allowing a new atmosphere to be created.


Team
Peter W. Ferretto 



︎︎︎Previous   Next︎︎︎