All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




Art House
Cheongju, 2013
New National Contemporary Art Storage of Korea


An Art Storage institution is different from a museum.  The experience has to engage and relate to the visitor in a more raw and immediate way.  This project amplifies the power of the existing structure by revealing its bare structural logic.

The original factory has a beautiful sense of rationality and authenticity; where the structure of the building is honestly manifested in its elevations.  Our projects main concept is to expose the original structural logic of the building and in the process create a new landmark project that retains the DNA of the original building.

By removing the nonstructural walls and exposing the column and grid matrix a shelf system is revealed, that recalls the elegant Korean screen painting of the Josong Dynasty.  The infill walls are replaced with articulated slanted screens which weave through the façade creating a progressive movement.

The Façade of the main building is articulated through a series of openings, with three distinct types of movement: Fixed/Slanted-In/Slanted-Out.  Through this movement the façade becomes layered and sense of depth is added to the once static elevation.  The material of the openings is metallic and glazed to produce a contrast with the existing, and further create a clear sign that the original building has been majorly transformed yet its soul is kept intact.


Team
Peter W. Ferretto
KIM Hyunsu
CHOI Sungyeol
PYUN Heeyoung
KIM Taeho
KANG Sangcheol
Lucia Espinoza
YOON Yeochun


︎︎︎Previous   Next︎︎︎