All Projects
 ︎︎︎Research
 ︎︎︎Teaching
 ︎︎︎Design

News
People
Contact
Outreach

Facebook
Instagram
Issuu
Wechat
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.

Our philosophy revolves around the paradox embedded into the word “condition”, as a noun it refers to a context, a circumstance, or a situation, while as a verb it implies change - to condition something based on an original state.




Condition_Lab © 2020 School of Architecture,
The Chinese University of Hong Kong
 



Condition_Lab is a Design Research Laboratory based within the School of Architecture at CUHK. Established in 2018, our primary focus is to improve people’s lives through design.

The Lab’s research resolves around designing socially responsible architectural prototypes. By working hand-in-hand with local partners on real sites, our aim is to develop projects that foster a better sense of community. The prototype acts as a vessel to generate new knowledge about how people inhabit their environment.




Anderson Museum
Denmark, 2015
 The New Andersen Museum in Odense, Denmark


PARK INSIDE A BUILDING
An “Object” in the Park vs. a “Park” inside a building

By disconnecting the garden from the city, we re-create a sense wonder into a forgotten space.  The garden becomes a dream space that stimulates the curiosity of the visitors.

The Museum is conceived as a set of thresholds: from the city to the garden, from the garden to the house and finally from the house to Andersen’s world.  Visitors are gradually transported into a new environment, where the architecture creates a sense of gradation from “public” to “intimate”.

Rather than design the Museum as an object building, our design is a journey that creates a dialogue between the existing context and at the new proposal.  The garden becomes an unexpected anchor into the fabric of the city.


EXPOSED FRAGMENTS REVEAL A DREAM
The Museum has been conceived as two independent, but connected, entities.  Above ground the museum exists as a series of fragments.  Each fragment has a separate function, allowing parts of the museum to work independently (within the city), in turn the fragments alludes to a larger whole: the new subterranean world of the Andersen Museum.



Team
Prof. Peter W. Ferretto
KIM Hyunsu
PYUN Heeyoung


︎︎︎Previous   Next︎︎︎